Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Iepure cu măsline

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

100 ml ulei
250 ml vin
50 ml bulion
250 g măsline
250 g arpagic
1 iepure
2 cepe mari
sare
piper

Preparare

    1

Carnea se spală bine și se tranșează bucăți.

    2

Se lasă la marinat timp de 6-7 ore într-un baiț (vin, oțet, apă, usturoi, foi de dafin, sare, piper și mirodenii).

    3

Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt.

    4

Într-o cratita se pun la încins 50 ml ulei și se călește ceapa. După ce s-a călit, se adaugă bucățile de carne care se rumenesc ușor pe toate părțile. Se adaugă apă fiartă, se acoperă cratița cu un capac și se lasă să fiarbă la foc mic timp de 1 oră.

    5

Se pune apă cu sare la fiert. Când dă în clocot, se adaugă măslinele. Se lasă să fiarbă cât timp fierbe și carnea.

    6

Se încinge cuptorul la 180 ⁰C.

    7

Separat se curăță arpagicul și se pune și el la călit în restul de ulei într-o crăticioară.

    8

Când carnea s-a înmuiat, se adaugă arpagicul călit, vinul, bulionul și măslinele, fierte în prealabil. Se asezonează cu sare si piper, după gust, și se amestecă bine.

    9

Se dă cratița la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, până ce scade sosul.