Iepurași din foietaj
Ingrediente (16 porții)
3 linguri | muguri de pin |
16 bucăți | curmale roșii și galbene |
rozmarin | |
cimbru | |
1 bucată | usturoi |
50 g | măsline negre |
50 g | roșii uscate în ulei |
50 ml | băutură din ovăz K-Take it Veggie |
sare | |
piper proaspăt măcinat | |
2 pachete (poate fi congelat) | foietaj proaspăt |
1 borcan, 180 g | borcan de vinete tartinabile, K-Take it Veggie |
Preparare
- 1
Se prăjesc mugurii de pin într-o tigaie până devin aurii, se lasă să se răcească și se toacă. Se spală roșiile și ierburile, se scurg, se aleg ierburile și se toacă mărunt. Curățați usturoiul, scurgeți măslinele și roșiile uscate.
- 2
Se pun maslinele, usturoiul și 2 linguri de băutură de ovaz într-un recipient înalt și amestecați mărunt cu blenderul de mână. Tăiați roșiile uscate în bucăți mici, îse adaugă în crema de măsline cu ierburi și nuci de pin și asezonați cu sare și piper.
- 3
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade ventilator (200 de grade căldură sus/jos) și tapetați 2 tăvi de copt cu hârtie de copt. Rulați aluatul foietaj, întindeți 1 aluat cu crema de măsline și roșii și acoperiți cu celălalt aluat.
- 4
Presați puțin aluatul, tăiați în 16 fâșii, răsuciți în iepurași, întindeți pe tăvile de copt și întindeți cu băutura de ovăz rămasă.
- 5
Coaceți iepurașii de foietaj în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 15 minute până devin aurii. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, se serveste cu tartina de vinete, rosii de curmale, ierburi si, daca se doreste, se decoreaza cu masline.
- 6
Sfat: Încearcă și celelalte tartine vegetale K-take it, cum ar fi usturoiul sălbatic, roșii-busuioc sau boia iute.