Iahnie de fasole cu cârnați
Ingrediente (4 porții)
300-400 g | cârnați |
1 kg | fasole boabe |
1-2 | ardei |
2 | morcovi |
2 | foi de dafin |
1 | rădăcină de pătrunjel |
1 lingură | făină |
1 | pătrunjel verde |
bulion | |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Fasolea se pune în apă rece cu o seară înainte. A doua zi se pune la fiert în apă rece, cu sare. După primul clocot se schimbă apa și se lasă să fiarbă până ce e aproape fiartă fasolea.
- 2
Separat, într-o cratiță, se pun cârnații. Zarzavatul și ardeii se curăță, se spală și se taie mărunt. Se pun în cratiță, se adaugă 2-3 cești de apă și se lasă la foc mic să se înăbușe, împreună cu foile de dafin, cam 10 minute.
- 3
Se adaugă fasolea scursă, se toarnă bulionul amestecat cu făina și eventual subțiat cu apă și se sărează după gust.
- 4
Se dă cratița la cuptor, la foc mediu, până ce mâncarea scade destul de mult. Se servește cu pătrunjel verde presărat pe deasupra și cu salata de gogoșari murați.