Hotdog de lux cu cârnați de grătar
Valori nutritive
(Per porție)-
55 gcarbo-hidrați
-
20 gproteine
-
20 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
55 g carbo-hidrați,
20 g proteine,
20 g grăsimi
Ingrediente (5 porții)
5 | chifle de hotdog |
5 | cârnați de grătar |
sos Tabasco | |
50 ml | oțet din vin alb |
1 lingură | miere |
sare | |
piper | |
1 lingură | ulei de măsline |
50 ml | oțet balsamic |
150 ml | bere neagră |
450 g | cepe roşii |
1 lingură | sos de soia |
4.5 linguri | zahăr brun |
100 ml | supă de legume |
5 linguri | ketchup |
5 lingurițe | muștar de Dijon |
Preparare
- 1
Curăță ceapa, tai-o în jumătate și apoi solzișori. Pune ceapa la călit timp de 3 minute cu uleiul de măsline. Adaugă 3 linguri de zahăr brun și lasă să se caramelizează. Se stinge cu oțet balsamic și supă de legume, se sărează, și se lasă la fiert 10–12 minute, după care la răcit aprox. 30 de minute în frigider.
- 2
În paralel, se amestecă berea, zahărul brun rămas, mierea, sosul de soia, oțetul din vin alb, sarea și piperul, se dau în clocot și se lasă să fiarbă 8–10 minute la foc mic. Se condimentează cu sos Tabasco și se lasă să se răcească aprox. 30 minute în frigider.
- 3
Între timp se coace cârnatul pe grătar 12–15 minute. Cu 3 minute înainte de sfârșitul perioadei de coacere, se ung cu marinata de bere și se coc până la sfârșit.
- 4
Chiflele de hotdog se așază 1 minut pe fiecare parte, pe grătar, se taie în lungime, dar nu până la capăt. O jumătate se unge cu ketchup, cealaltă cu muștar.
- 5
Cârnatul de grătar se pune în chiflă și se adaugă deasupra ceapa dulce-acrișoară și restul marinatei de bere.
- 6
După gust, se adaugă peperoni tăiat rondele.