Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Halibut cu roșii și orez multicolor

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 686/​2870
    kcal / kJ
  • 60 g
    carbo-hidrați
  • 29 g
    proteine
  • 37 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    686/2870 kcal/kJ, 60 g carbo-hidrați, 29 g proteine, 37 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

850 g halibut
2 ceapă roşie
80 g măsline negre (fără sâmburi)
80 g măsline verzi (făsă sâmbure)
4 roșii
sare
piper
4 linguri ulei de măsline
3 lingurițe unt
1 ardei gras roșu
1 ardei gras verde
250 g orez cu bob lung
1 praf nucșoară proaspăt rasă
2 linguri pătrunjel tocat
1 lămâie bio
10 frunzulițe de busuioc

Preparare

    1

Peștele halibut se clătește sub un jet de apă rece, se usucă apăsând ușor și se tranșează în patru fileuri.

    2

Cuptorul se preîncălzește la 160 grade, reglat pe treapta de recirculare a aerului cald.

    3

Cepele se decojesc și se taie în fășii. Măslinele se toacă, roșiile se spală, se taie în sferturi, se curăță de sâmburi și se taie în fășii.

    4

Fileurile de halibut se condimentează cu sare și piper și fiecare file în parte se așază pe o hârtie de copt cu mărimea de câte 35 x 35 cm. Fileurile se stropesc cu 2 linguri de ulei de măsline și se repartizează deasupra lor mici bucățele de unt. Cepele, măslinele și roșiile se împart uniform peste fileuri, se sărează și se pipărează ușor.

    5

Fiecare bucată de hârtie se închide etanș, pachețelele astfel obținute se pun pe o tavă iar fileurile de halibut se gătesc la cuptor timp de 20–25 minute.

    6

Între timp, se spală ambii ardei grași roșii, se curăță de sâmburi, se taie în sferturi și se mărunțesc în mici cubulețe. Orezul se fierbe în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj iar apoi se scurge.

    7

Restul uleiului de măsline se încinge într-o tigaie, cubulețele de ardei gras fiind călite în acesta timp de 2–3 minute, apoi se adaugă orezul, se condimentează cu sare, piper, nucșoară și pătrunjel, se amestecă uniform și se călește mai departe pentru alte 3–4 minute.

    8

Lămâia se spală și se taie în opt bucăți. Frunzele de busuioc se taie în fășii.

    9

Pachețelul se scoate din cuptor și fileurile de halibut se servesc pe patru farfurii împreună cu roșiile, măslinele, cepele și orezul multicolor.

    10

Se servește presărat cu busuioc și asezonat cu felii de lămâie.