Gyros cu carne de porc și sos tzatziki
Valori nutritive
(Per porție)-
571/2389kcal / kJ
-
44 gcarbo-hidrați
-
38 gproteine
-
26 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
571/2389 kcal/kJ,
44 g carbo-hidrați,
38 g proteine,
26 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
500 g | carne de porc |
2 | cepe mici |
100 g | brânză feta |
4 foi | pita |
200 g | varză |
mărar | |
condimente pentru carne | |
1 | roșie |
2 căței | usturoi |
200 g | iaurt |
2 | castraveciori |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Carnea tai-o felii subțiri și marineaz-o cu condimentele preferate (sare, piper, usturoi, boia dulce, boia iute, cuișoare). Poți să o lași la frigider pentru câteva ore.
- 2
Cuptorul se preîncălzește la 200 grade. Carnea se pune într-o tavă pe grătarul de sus și se lasă la copt 20 de minute. Întoarce ocazional carnea.
- 3
Între timp, curăță ceapa și tai-o în rondele fine. Spală roșia și tai-o felii. Taie cubulețe brânza feta.
- 4
Pentru sosul tzatziki, se curăță castraveciorii de coajă și se rad pe răzătoarea mare. Se adaugă mărarul tocat mărunt, usturoiul pisat, piper și un praf de sare. Se toarnă iaurtul și se amestecă bine.
- 5
Încălzește foile de tortilla în cuptor, conform instrucțiunilor de pe ambalaj și unge-le cu sos tzatziki.
- 6
Așază deasupra carnea de porc, rondele de ceapă, felii de roșie, feta și salată de varză. Rulează foaia de tortilla pentru a obține wrapul de gyros.