Gulaș de vită cu găluște
Ingrediente (4 porții)
400 g | pulpă de vită |
100 ml | suc de roșii |
400 ml | supă de legume |
2 | cepe |
4 | cartofi |
ulei | |
cimbru | |
sare | |
piper |
Pentru găluște:
150 g | griș |
2 | ouă |
sare |
Preparare
- 1
Se toacă ceapa mărunt. Se încing 5, 6 linguri de ulei și se prăjește. Se adaugă pulpa de vită tăiată cuburi mici. Se presară cimbru pisat, sare și piper. Se toarnă sucul de roșii și supa de legume și se lasă 60 minute la fiert.
- 2
Se adaugă cartofii tăiați cuburi. Se mai fierbe până se pătrund cartofii. Se mai adaugă sare și piper, dacă este nevoie.
- 3
Se prepară găluștele. Se bat albușurile spumă cu sare. Se adaugă gălbenușurile, se omogenizează și se presară grișul. Se ametecă ușor, prin răsturnare. Se pun la fiert 2 litri de apă cu sare. Când clocotește se pun găluște, luând câte puțin din compoziție, cu o linguriță. Se fierb 15 minute pe foc mic, acoperit cu un capac.
- 4
Se servește gulașul, cu garnitură de găluște întregi sau tăiate.