Gulaş unguresc
Ingrediente (4 porții)
500 g | muşchi de porc |
50 g | făină |
6 | cartofi |
2 | cepe |
1 | morcov |
1 | ardei |
1 linguriță | boia de ardei dulce |
1 | foaie de dafin |
3 | roşii decojite |
4 | pâinici rotunde, medii |
1 | pătrunjel |
sare de mare | |
chili | |
piper |
Util
-
Pentru o rețetă gulaș unguresc autentic, recomandăm să faceți rețeta de gulaș unguresc la ceaun.
Preparare
- 1
Iată rețeta pentru un gulaș de vită unguresc senzațional:
- 2
Se curăță ceapa și se toacă solzișori.
- 3
Carnea se taie bucăţi, se condimentează şi se prăjeşte în ulei. Când carnea este bine rumenită, se adaugă ceapa și se lasă până se înmoaie.
- 4
Separat se curăță ardeiul de cotor și de semințe, se spală și se toacă mărunt. Morcovul se curăță și se dă pe răzătoare, iar cartofii se curăţă şi se taie sferturi. Se adaugă toate legumele peste carne şi se amestecă bine. Se condimentează după gust cu chili, sare şi piper.
- 5
Se adaugă apă cât să acopere totul. Se pune capacul şi se lasă să fiarbă până când se înmoaie cartofii, apoi se adaugă boiaua şi roşiile şi se mai lasă 10 minute.
- 6
Când este aproape gata, separat, se omogenizează 2 linguri de făină cu 4 linguri de apă şi se toarnă compoziţia în cratiţă, amestecând încontinuu. Se ia de pe foc şi se presară pătrunjel tocat.
- 7
Pâinicilor li se taie capacele deasupra şi li se scoate o parte din miez. Se toarnă gulaşul în pâinea scobită şi se serveşte imediat.