Gulaș unguresc de vită
Ingrediente (12 porții)
1.5 kg | carne de vită (mușchi sau ceafă), tăiată cuburi |
3 | cepe mari, mărunțite |
4 | căței de usturoi, mărunțiți |
2 | ardei roșii, tăiați fideluță |
2 | roșii mari, tăiate cuburi |
3 linguri | untură de porc |
2 linguri | boia de ardei ducle |
1 lingură | boia de ardei iute (opțional) |
2 linguri | făină |
1 linguriță | chimen măcinat |
1 linguriță | coriandru măcinat |
3 | foi de dafin |
2 linguri | pastă de roşii |
1 litru | bulion sau supă |
300 ml | vin roșu sec |
sare și piper |
Util
-
Preparatul autentic gulaș unguresc se servește tradițional cu fidea sau mămăligă și se poate adăuga smântână sau iaurt (opțional).
Preparare
- 1
Într-o oală mare se încălzește untura de porc sau uleiul.
- 2
Se adaugă bucățile de carne tăiate cubulețe și se prăjesc până devin aurii pe toate părțile.
- 3
Se adaugă ceapa și usturoiul și se călesc până devin moi și aurii.
- 4
Se presară făina peste carne și se amestecă bine.
- 5
Se adaugă boiaua de ardei dulce și iute, chimenul, coriandrul, pasta de roșii și se amestecă din nou.
- 6
Se toarnă vinul roșu și se lasă să fiarbă până se reduce la jumătate, amestecând din când în când pentru a se întrepătrunde aromele.
- 7
Se adaugă bulionul sau supa.
- 8
Se asezonează cu sare și piper după gust, se adaugă roșiile cuburi, ardeii și foile de dafin.Se acoperă oala și se lasă preparatul gulaș unguresc să fiarbă la foc mic timp de cel puțin 2-3 ore, sau până când carnea este fragedă și sosul s-a îngroșat.
- 9
Se gustă și se mai condimentează dacă este cazul