Gogoşi pufoase
Valori nutritive
(Per porție)-
426/1782kcal / kJ
-
50.8 gcarbo-hidrați
-
5.2 gproteine
-
22.9 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
426/1782 kcal/kJ,
50.8 g carbo-hidrați,
5.2 g proteine,
22.9 g grăsimi
Ingrediente (10 bucăți)
500 g | făină |
75 g | zahăr |
75 g | unt (topit) |
7 g | drojdie |
250 ml | lapte (călduţ) |
2 | gălbenuşuri |
zahăr vanilinat | |
ulei pentru prăjit | |
1/2 linguriţă de sare | |
zahăr pudră pentru pudrat |
Preparare
- 1
Pentru a obţine gogosi pufoase rapide, se dizolvă drojdia şi o lingurită de zahăr în laptele călduţ.
- 2
Se lasă amestecul să se odihnească 5-10 minute, până se activează drojdia. Într-un bol mare, se combină făina cu restul de zahăr şi sarea.
- 3
Se adaugă gălbenuşurile, untul topit si zahărul vanilinat.
- 4
Se toarnă acest amestec peste drojdia activată şi se amestecă până se obţine un aluat omogen care se frământă 5-10 minute până devine elastic.
- 5
Se aşează într-un bol uns cu ulei, se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit 1-2 ore sau până îşi dublează volumul.
- 6
Se imparte aluatul în bile mici şi se modelează gogoşile.
- 7
Se incinge uleiul şi se prăjesc gogoşile pe ambele părţi pănă devin aurii şi pufoase.
- 8
Se scot pe un şervet pentru a absoarbe excesul de ulei şi se pudrează cu mult zahăr pudră şi gata, ai parte de cele mai pufoase gogoşi!