Gogoși de fructe
Ingrediente (16 bucăți)
500 g | făină |
0.125 l | lapte |
1 | drojdie (42 g) |
4 linguri | unt sau margarină |
2 | ouă |
5 linguri | cireșe |
4 | felii de ananas |
3 linguri | coacăze |
ulei vegetal | |
3 linguri | zahăr |
Preparare
- 1
Pune făina și zahărul într-un castron și fă o adâncitură în centru. Se încălzește laptele, se dizolvă drojdia în jumătate din laptele călduț și se toarnă în fântână. Se acoperă și se lasă la crescut într-un loc cald timp de aproximativ 15 minute.
- 2
Topește untul sau margarina în laptele rămas, adăugă ouăle, bate și adaugă la pre-aluat. Se amestecă totul până la un aluat omogen, se acoperă și se lasă din nou la crescut într-un loc cald timp de aproximativ 45 de minute.
- 3
Cireșele și feliile de ananas se taie mărunt și se frământă cu grijă în aluat împreună cu coacăzele. Încălzește uleiul într-o friteuză la 175 de grade, scoate gogoșile cu două linguri și prăjește în grăsime fierbinte până se rumenesc, scurge și rulează în zahăr.
- 4
Aranjează gogoșile pe farfurii și servește-le garnisite cu felii de mango, coajă de portocală, stafide, cireșe cocktail și frișcă, după preferințe.