Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Gem de pere condimentat
© Burda România

Gem de pere condimentat

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (4 porții)

1 kg pere
1 kg zahăr
1 rădăcină de ghimbir sau ½ linguriță ghimbir uscat măcinat
0.5 linguriță semințe de coriandru
0.5 linguriță piper boabe

Util

  • Înfiletezi capacele borcanelor și le lași sub pături până a doua zi, pentru o răcire completă.


Preparare

    1

Cureți perele, le tai în sferturi și le îndepărtezi semințele, apoi le dai pe răzătoarea mare și le amesteci cu zahărul.

    2

După 1 oră, adaugi rădăcina de ghimbir curățată de coajă și rasă fin. Amesteci și pui vasul pe foc iute, pentru 5 minute, apoi micșorezi intensitatea focului și continui să fierbi gemul, amestecând din când în când cu o spatulă de lemn.

    3

Pui într-un tifon semințele de coriandru și piper, le legi cu ață și le imersezi în gem pentru 2-3 minute sau mai mult, în funcție de cât de condimentat dorești să fie gemul.

    4

Probezi dacă gemul se încheagă, apoi îl iei de pe foc și îl pui în borcane de 400 ml, spălate, uscate și așezate pe lame de cuțit.