Gem de pere condimentat
Ingrediente (4 porții)
1 kg | pere |
1 kg | zahăr |
1 | rădăcină de ghimbir sau ½ linguriță ghimbir uscat măcinat |
0.5 linguriță | semințe de coriandru |
0.5 linguriță | piper boabe |
Util
-
Înfiletezi capacele borcanelor și le lași sub pături până a doua zi, pentru o răcire completă.
Preparare
- 1
Cureți perele, le tai în sferturi și le îndepărtezi semințele, apoi le dai pe răzătoarea mare și le amesteci cu zahărul.
- 2
După 1 oră, adaugi rădăcina de ghimbir curățată de coajă și rasă fin. Amesteci și pui vasul pe foc iute, pentru 5 minute, apoi micșorezi intensitatea focului și continui să fierbi gemul, amestecând din când în când cu o spatulă de lemn.
- 3
Pui într-un tifon semințele de coriandru și piper, le legi cu ață și le imersezi în gem pentru 2-3 minute sau mai mult, în funcție de cât de condimentat dorești să fie gemul.
- 4
Probezi dacă gemul se încheagă, apoi îl iei de pe foc și îl pui în borcane de 400 ml, spălate, uscate și așezate pe lame de cuțit.