Gem de kiwi
Ingrediente (2 cești)
1 kg | kiwi |
1 | lămâie |
1 kg | zahăr pentru dulceață |
Util
-
Deși ți se poate părea costisitor, acest gem este o delicatesă: acrișor și aromat, excelent pentru micul dejun.
Preparare
- 1
Cureți de coajă fructele de kiwi și le tai în sferturi. Le pasezi printr-o sită deasă, ca să le îndepărtezi semințele negre.
- 2
Pui pe foc, într-o cratiță emailată, piureul de fructe împreună cu zahărul. Fierbi gemul la foc mijlociu, timp de aproximativ 20-25 de minute, amestecând continuu ca să nu se prindă de cratiță.
- 3
Probezi dacă se leagă gemul punând la răcit o cantitate mică de produs într-o lingură metalică. Torni zeama de lămâie, lași gemul să mai dea în câteva clocote, apoi stingi focul.
- 4
Încălzești borcanele curate în cuptor, timp de 5 minute. Le pui pe o tavă metalică și torni câte puțin gem în fiecare borcan, până termini toată cantitatea.
- 5
Legi borcanele sau le capsezi când gemul s-a răcit, le etichetezi și le depozitezi în cămară.