Galette cu prune
Valori nutritive
(Per porție)-
831/3476kcal / kJ
-
101 gcarbo-hidrați
-
16 gproteine
-
37 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
831/3476 kcal/kJ,
101 g carbo-hidrați,
16 g proteine,
37 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
400 g | prune |
100 g | zahăr |
50 g | fulgi de migdale |
2 | ouă |
2 rămurele | cimbru |
100 ml | suc de mere |
1 lingură | zahăr pudră |
1 vârf de cuțit | scorțișoară |
1 | gălbenuş |
1 pliculeț | zahăr vanilat Bourbon |
2 linguri | amidon |
120 g | unt |
300 g | făină (tip 405) |
1 vârf de cuțit | cardamom măcinat |
2 cl | rom |
Preparare
- 1
Untul se taie cubulețe și se amestecă cu făina, 60 g zahăr, zahărul vanilat, scorțișoara și ouăle până se obține un aluat neted. Se înfășoară în folie transparentă și se lasă să se odihnească 1 oră în frigider.
- 2
Prunele se spală, se taie în jumătăți și se scot sâmburii. Amidonul se amestecă bine cu sucul de mere.
- 3
Restul zahărului se caramelizează într-o oală, se adaugă prunele, se stinge cu amestecul din suc de mere și amidon. Se condimentează cu cardamom și rom, se dă în clocot și se ia de pe foc.
- 4
Cuptorul se preîncălzește la 160 de grade aer recirculat.
- 5
Din aluat se decupează 4 cercuri (diametru 22 cm). Prunele se așază în mijlocul acestora, marginea se îndoaie și se unge cu gălbenuș.
- 6
Cele 4 galette se coc într-o tavă tapetată cu foaie de copt, pentru 25–30 minute.
- 7
Pentru servire, se presară cimbru, fulgi de migdale și zahăr pudră.