Fursecuri glob de Crăciun
Valori nutritive
(Per porție)-
87/365kcal / kJ
-
14 gcarbo-hidrați
-
16.7 gproteine
-
3 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
87/365 kcal/kJ,
14 g carbo-hidrați,
16.7 g proteine,
3 g grăsimi
Ingrediente (40 bucăți)
130 g | unt |
240 g | făină + făină pentru blat |
1 | gălbenuș |
1 praf | sare |
2 | albușuri de ou |
300 g | zahăr pudră |
câțiva stropi | zeamă de lămâie |
colorant alimentar roșu |
În plus:
formă de prăjituri rotundă (diametru cca 5 cm) | |
frigărui din lemn | |
ață decorativă |
Preparare
- 1
Frământă zahărul, untul, făina, gălbenușul și sarea până obții un aluat neted, înfășoară-l în folie și lasă-l timp de aprox. 30 minute la rece.
- 2
Aluatul se întinde pe blatul presărat cu făină la o grosime de cca 5 milimetri și se decupează cercuri.
- 3
Se așază fursecurile pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt, se face câte o gaură mică pe margini cu ajutorul bețișorului, și se coc fursecurile în cuptorul preîncălzit la 180 de grade (convecție: 160 de grade) timp de cca 10-12 minute. Fursecurile se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie.
- 4
Pentru glazură se bat albușurile până se obține o spumă, se adaugă progresiv zahăr pudră și se bate glazura în continuare până când se obține o masă densă strălucitoare în care se încorporează zeamă de lămâie.
- 5
Se colorează 2/3 din glazură cu colorant alimentar roșu. Fursecurile se ornează cu glazură roșie și albă precum globurile pentru brad și se lasă la uscat. Pentru a le pune în brad, fursecurile se înșiră pe ață decorativă.