Fudulii de porc
Ingrediente (4 porții)
8 | fudulii de porc |
1 L | apă |
8-10 linguri | oțet |
4-5 | căței de ustoroi |
180 ml | ulei |
90 g | unt |
sare | |
piper | |
2 | cepe mici |
Preparare
- 1
Se pun fuduliile în apă cu oțet și se lasă timp de o oră pentru a se elimina mirosul specific. Se curăță ceapa și se taie subțire, iar usturoiul se curăță și se taie mărunt. Se scot bucățile de fudulii de porc, se scurg, se spală sub jet de apă rece de câteva ori pentru a se îndepărta mirosul de oțet. Se pun într-o sită și se lasă la scurs, se șterg cu șervețele absorbante, se curăță de pieliță și se taie în felii. Se condimentează pe ambele părți cu sare și piper și se pun deoparte.
- 2
Se pune o tigaie pe foc, se adaugă uleiul și untul. Se lasă puțin să se încingă uleiul și untul să înceapă să se topească și apoi se pun și bucățile de fudulii de porc. Se prăjesc la foc mediu pe o parte, apoi se întorc și se adaugă ceapa și usturoiul mărunțit. Se dă focul mic și se prăjesc bucățile de fudulii de porc până se înmoaie ceapa și usturoiul. Dacă mai este nevoie se mai condimentează cu sare și piper. Se scot și se servesc cu o salată verde cu ceapă verde și un pahar de vin roșu alături.