Friptură de vițel
Ingrediente (2 porții)
500 g | mușchi de vițel |
400 g | ciuperci |
100 g | iaurt degresat |
500 g | spanac |
300 ml | vin roșu |
4 | roșii |
ulei de măsline | |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Se spală mușchiul. Se unge cu ulei de măsline și se presară cu piper. Se decojesc roșiile și se taie jumătăți. Se pune mușchiul în tavă împreună cu roșiile și vinul. Se acoperă cu folie de staniol și se coace 90 de minute la foc moderat. Roșiile coapte se scot și se pasează bine în blender. Se adaugă înapoi în tavă.
- 2
Ciupercile spălate se taie felii și se fierb în apă cu sare. Se strecoară și se amestecă cu iaurtul. Se pun în 2 boluri mici sau în forme comestibile, din aluat.
- 3
Se curăță și se spală spanacul. Se încing 4 linguri de ulei de măsline și se prăjesc 3-4 minute frunzele de spanac. Se presară sare și piper.
- 4
Se feliază mușchiul și se pune pe farfurii. Se adaugă garnitura de ciuperci și spanacul. Se ornează cu sosul din tavă.