kaufland.ro/retete
Friptură de puișor cu legume
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Valori nutritive
(Per porție)-
701/2934kcal / kJ
-
24 gcarbo-hidrați
-
42 gproteine
-
48 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
701/2934 kcal/kJ,
24 g carbo-hidrați,
42 g proteine,
48 g grăsimi
Ingrediente (2 porții)
2 | cartofi |
2 | napi |
2 | morcovi |
1 lingură | unt topit |
1 linguriță | coajă de lămâie rasă |
2 lingurițe | tarhon proaspăt, tocat |
2 | pui coquelet pentru grill (400 g fiecare) |
ulei de măsline, pentru uns |
Preparare
- 1
Se încinge cuptorul la 200°C (treapta 6). Se unge o tavă de copt cu ulei, se pun legumele tăiate pe lungime și se mai stropesc cu puțin ulei. Se condimentează cu sare și piper negru, proaspăt măcinat, și se țin la cuptor 15 minute.
- 2
Între timp, se amestecă într-un bol mic untul, coaja de lămâie și tarhonul. Se usucă puii tamponându-i cu un șervet de hârtie. Se desprinde cu grijă pielea de pe piept. Se introduce untul cu tarhon sub piele, fără a o rupe. Se prinde cu o scobitoare.
- 3
Se așază puii în tavă, cu legumele. Se pun la cuptor 30-35 de minute, sau până ce sucul cărnii e limpede când se înțeapă pulpa puiului.