Friptură de porc nemțească (à la Leipzig)
Valori nutritive
(Per porție)-
51 gcarbo-hidrați
-
48 gproteine
-
50 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
51 g carbo-hidrați,
48 g proteine,
50 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
800 g | carne de porc |
1 | conopidă mică |
1 lingură | pastă de tomate |
200 g | mazăre congelată |
1-2 vârfuri cuțit | nucșoară |
piper | |
2 | morcovi |
200 g | fasole verde congelată |
sare | |
sos Worcester | |
280 g | sparanghel |
400 ml | supă |
2 linguri | ulei |
600 g | cartofi fierți |
200 ml | lapte |
suc de lămâie | |
2 linguri | unt |
2 linguri | făină |
2 | cepe mici |
2 linguri | pătrunjel |
2-3 linguri | agent de îngroșare |
Preparare
- 1
Friptura se usucă prin tamponare, se condimentează cu sare și piper și se prăjește în uleiul încins, pe toate fețele. Ceapa se curăță, se taie cubulețe, se adaugă la friptură și se călește. Se adaugă pasta de tomate și se călește. Se toarnă supa, se dă în clocot și se lasă să fiarbă la foc mic, aprox. 90 de minute.
- 2
Cartofii se curăță, se spală și se fierb în apă cu sare aprox. 15 - 20 minute. Conopida se curăță, se spală și se rupe în buchețele. Morcovii se curăță, se spală, se taie felii cu un cuțit și se fierb cu buchețelele de conopidă în apă cu sare, aprox. 10 minute. Se adaugă mazărea și fasolea și se fierb 5 minute. Se scurge sparanghelul.
- 3
Se scurg legumele, colectând apa în care au fiert. Untul se pune în tigaie și se topește. Se presară cu făină și se călește. Se toarnă 200 ml supă de legume și laptele, se fierb și se condimentează cu sos Worcester, suc de lămâie, sare, piper și nucșoară. Legumele se adaugă în sos și se presară deasupra pătrunjel. Se scoate friptura și se îngroașă sosul cu agentul de îngroșare și se condimentează cu sare și piper.
- 4
Friptura se taie felii, se ornează cu sos, cartofi și legume într-o farfurie și se servesc.