kaufland.ro/retete
Rețetă CHEF
Frigărui de porc în stil marocan
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (6 porții)
1 kg | carne tocată de porc |
3 | ouă |
4 | castraveți medii |
200 g | iaurt grecesc |
1 legătură | pătrunjel proaspăt |
3 căței | usturoi |
30 ml | ulei de măsline |
mentă proaspătă | |
ghimbir pudră | |
curcuma | |
paprika | |
coriandru pudră | |
sare | |
piper | |
bețe de frigărui |
Preparare
- 1
Se prepară compoziția de carne, într-un bol încăpător, unde se adaugă carnea tocată de porc, 3 ouă, 2 căței de usturoi tocați mărunt, un praf de ghimbir, curcumă, paprika, coriandru, sare și piper. Cantitatea de condimente se reglează după gust. Se frământă compoziția până devine omogenă.
- 2
Pe bățul de frigărui se montează compoziția (aproximativ, cât încape în palmă) și se prăjește în ulei sau pentru o aromă mai intensă , se coc pe grătar, în aer liber.
- 3
Drept garnitură se prepară un sos tzatzichi, din cubulețe de castraveți, iaurt grecesc, mentă proaspătă, un pic de ulei de măsline, sare și piper.
- 4
Se așează frigăruile pe un pat dens de sos tzatzichi.