Frigărui din mușchi de porc „Metaxa” | Rețetă de Chef Samuel
Ingrediente (2 porții)
4 | frigărui din mușchiuleț de porc Metaxa Style |
200 g | mere Granny Smith |
1 | porumb fiert |
ulei de măsline | |
1 legătură | pătrunjel |
20 g | miere |
6 g | sare |
1 | varză albă |
20 g | susan |
100 g | maioneză |
100 ml | oțet de mere |
200 g | morcov |
6 g | piper |
Preparare
- 1
Se pregătește salata coleslaw. Se curăță morcovul și se spală. Se taie în fâșii subțiri pentru salată. O bucată de varză și câteva bucățele de mere se taie mărunt și se amestecă cu maioneză și un pic de oțet. Gustul final al salatei este unul dulce-acrișor.
- 2
Separat, se taie varza albă și merele în bucăți groase de 3 cm și se prăjesc în tigaie, la foc mic, cu puțin ulei de măsline, până devin ușor colorate și fondante.
- 3
Se încinge la foc mare tigaia pentru frigărui, apoi se pun frigăruile și se dă imediat focul mic, cu multă atenție să nu se ardă.
- 4
Se taie porumbul în cuburi mici și se unge cu susan prăjit, miere și puțină marinadă rămasă din tigaia în care au fost prăjite frigăruile. Se decorează cu pătrunjel proaspăt.