Fish and chips
Valori nutritive
(Per porție)-
995/4162kcal / kJ
-
92 gcarbo-hidrați
-
53 gproteine
-
43 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
995/4162 kcal/kJ,
92 g carbo-hidrați,
53 g proteine,
43 g grăsimi
Ingrediente (2 porții)
1 | ceapă |
1 | lămâie bio |
2 l | ulei |
200 g | mazăre (congelată) |
600 g | cartofi fierți tare |
110 g | făină |
150 ml | bere blondă |
400 g | file de cod |
1 linguriță | sare de mare grunjoasă |
100 g | castraveți murați |
50 ml | oțet de mere |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Ceapa se curăță și se taie cubulețe. Lămâia se spală cu apă caldă și usucă, apoi se răzuiește coaja de pe jumătate din aceasta. Restul lămâii se taie felii. Se încing 3 linguri de ulei într-o oală și se călește ceapa în aceasta. Se adaugă mazărea și coaja de lămâie, se călesc la foc mediu, amestecând uneori, timp de 3-4 minute. Se condimentează cu sare, piper și sucul de lămâie. Mazărea se pasează fin, iar piureul se menține cald.
- 2
Cartofii se spală bine, se taie în bastonașe cu grosimea de aproximativ 1 cm și se usucă tamponându-i cu un prosop de bucătărie. Se amestecă 100 g făină și ½ linguriță de sare într-un castron, se adaugă bere și se frământă într-un aluat omogen. Se spală fileurile cu apă rece, se usucă prin tamponare și se taie în bucăți de aproximativ 10 cm. Se condimentează cu sare, piper și sucul de lămâie. Se tăvălesc fileurile prin 2 linguri de făină.
- 3
Uleiul se încinge într-o friteuză sau o oală (aproximativ 140°C) și cartofii se prăjesc în acesta aproximativ 5 minute. Se scot și se lasă să se scurgă pe un prosop de bucătărie. Se mărește temperatura la aproximativ 180°C și se prăjesc încă aproximativ 5 minute, până devin crocanți. Se scot cartofii și se amestecă într-un castron cu sarea de mare.
- 4
Fileurile de pește se scufundă câte unul în aluat și se prăjesc cu atenție, în uleiul încins, aproximativ 2 minute, până se rumenesc. Se scot și se lasă să se scurgă pe un prosop de bucătărie. Peștele se aranjează în farfurie împreună cu cartofii prăjiți, piureul de mazăre, restul feliilor de lămâie, castraveții murați și oțet. Se recomandă servirea cu sos de roșii.