Fileuri de cod en papillote cu paste gigant fussiloni
Valori nutritive
(Per porție)-
791/3252kcal / kJ
-
67.5 gcarbo-hidrați
-
58.4 gproteine
-
28.4 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
791/3252 kcal/kJ,
67.5 g carbo-hidrați,
58.4 g proteine,
28.4 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
750 g | file de cod de Atlantic, congelat |
2 | morcovi |
250 g | rădăcină de țelină |
1 fir | praz |
1 | lămâie |
sare | |
piper proaspăt măcinat | |
500 g | paste giganti fusillioni |
480 g | fasole verde învelită în șuncă afumată |
2 linguri | unt cu sare de mare |
1 lingură | făină |
200 ml | smântână |
200 ml | supă de pește |
2 linguri | arpagic tăiat rondele |
0.5 linguriță | anason, măcinat |
120 g | brânză Gouda |
6 foi hârtie de copt |
Preparare
- 1
Se lasă fileurile de cod la dezghețat. Se curăță de coajă morcovii și rădăcina de țelină, se spală și se taie în bețigașe subțiri. Se curăță prazul, se spală și se taie inele. Se spală lămâia cu apă caldă, se usucă și se taie în 6 felii. Peștele se condimentează cu sare și piper și se împachetează în hârtie de copt împreună cu legumele tăiate și cu 1 felie de lămâie. Pachețelele de pește se așează pe o tavă de copt, se introduc în cuptor și se lasă aprox. 20 de minute la copt.
- 2
În tot acest timp, pastele se fierb într-o cantitate generoasă de apă cu sare timp de aprox. 15 minute. Din când în când se amestecă. Apoi se răstoarnă și se lasă la scurs.
- 3
Buchețelele de fasole verde congelată se prăjesc într-o lingură de unt la foc mediu timp aprox. 12 minute.
- 4
Se încinge 1 lingură de unt în care se adaugă făina și se sotează pentru puțin timp. Se toarnă smântâna și supa, se aduce la fierbere, se adaugă arpagicul și anasonul, sare și piper. Pastele se amestecă cu sosul agitând scurt tigaia. Brânza gouda se feliază subțire.
- 5
Se așează pachețelele din hârtie de copt desfăcute pe farfurii, fileurile de cod se garnisesc cu brânza feliată subțire și se servesc cu fasole, pastele și sosul rămas.