File de somon cu legume și ierburi aromatice
Valori nutritive
(Per porție)-
605/2534kcal / kJ
-
29.5 gcarbo-hidrați
-
28 gproteine
-
38.1 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
605/2534 kcal/kJ,
29.5 g carbo-hidrați,
28 g proteine,
38.1 g grăsimi
Ingrediente (2 porții)
2 fileuri | somon (la cca 125 g) |
2 | fire de țelină |
4 | ceapă verde |
3 | morcovi |
2 linguri | unt |
50 ml | vin alb |
2 | cartofi mari adecvați pentru fierbere |
3 linguri | ulei vegetal |
sare, piper amestec măcinat grosier | |
1 linguriță | coajă rasă de lămâie |
1 lingură | zeamă de lămâie |
1 lingură | mărar tocat |
hârtie de copt | |
formă pentru decupat aluatul în formă de inimă |
Preparare
- 1
Se curăță și se spală țelina și ceapa verde, se taie în bucăți țelina, iar ceapa verde se taie inele. Morcovii se curăță, se spală și se taie în rondele subțiri. Legumele se sotează în untul încins, se toarnă vin, se aduce la fierbere și se lasă timp de aprox. 10-15 minute acoperit.
- 2
Cartofii se curăță de coajă, se spală, se taie în felii subțiri, se decupează inimi cu o formă de decupat, se așează într-o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt, se unge cu o lingură de ulei, se condimentează cu sare și piper și se coace crocant în cuptorul preîncălzit la 200 °C (gaz: (gaz: treapta 4, convecție 180 °C) timp de cca 10-15 de minute.
- 3
Se amestecă o jumătate de linguriță de piper cu zest de lămâie. Somonul se spală, se tamponează cu prosopul, se stropește cu zeamă de lămâie, se sărează, se trece prin amestecul de piper cu zest de lămâie și se prăjește timp de aprox. 10 minute în uleiul încins rămas. Legumele se rafinează cu mărar și se condimentează cu sare și piper.