Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

File de șalău cu ragù de sparanghel

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 606/​2537
    kcal / kJ
  • 57 g
    carbo-hidrați
  • 50 g
    proteine
  • 17 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    606/2537 kcal/kJ, 57 g carbo-hidrați, 50 g proteine, 17 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

1 legătură sparanghel alb
1 legătură sparanghel verde
1 cățel de usturoi
1/2 tulpină de praz
100 g roșii cherry
1 lămâie bio
2 linguri unt
2 linguri făină
50 ml vin alb
200 ml supă de pește
800 g file de șalău
1 lingură ulei de floarea soarelui
500 g găluște nemțești de cartofi (Schupfnudeln)
50 g smântână
câteva rămurele de cimbru
sare
piper proaspăt măcinat

Preparare

    1

Sparanghelul se spală, se descojește și se taie în bucăți. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Prazul și roșiile cherry se spală, iar prazul se taie rondele. Lămâia se spală, se rade coaja și se stoarce sucul. Se topește 1 lingură de unt într-o oală, se adaugă sparanghelul, usturoiul și prazul și se călesc aproximativ 2 minute. Se adaugă 1 lingură făină, se stinge cu vin alb, supa de pește și 1 lingură suc de lămâie și se fierbe la foc mic, cu capacul deasupra, aproximativ 10 minute.

    2

Cimbrul se spală, se usucă prin tamponare și i se rup frunzulițele. Șalăul se spală cu apă rece, se usucă prin tamponare și se taie pe diagonală, în 4 porții. Deasupra peștelui se presară sare și restul de făină.

    3

Uleiul se toarnă într-o tigaie în care se adaugă fileurile, pe partea cu carnea, și se încălzesc încet. După 1 minut se întorc, se adaugă cimbrul și se prăjesc 5-7 minute, la căldură medie, pe partea cu pielea, până devin crocante.

    4

Găluștele de cartofi se prăjesc cu restul de unt până se rumenesc și se călesc aproximativ 3 minute cu roșiile cherry. Sosul ragù de sparanghel se rafinează cu smântână și coaja de lămâie și se condimentează cu sare și piper.