kaufland.ro/retete
File de pește cu bere
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (6 porții)
1 kg | file de pește proaspăt (șalău, crap, păstrăv, somn) |
400 ml | bere neagră |
3 linguri | făină |
2 linguri | nucă pisată |
piper | |
sare | |
200 ml | ulei pentru prăjit |
Util
-
Poți servi preparatul alături de un sos de ardei copt proaspăt sau de la congelator: mixezi ardeiul copt împreună cu ulei, câțiva căței de usturoi zdrobiți și busuioc mărunțit, până obții o cremă omogenă.
Preparare
- 1
Speli fileurile de pește și le usuci între șervete curate. Le presari cu sare și piper și le pui într-un castron. Le acoperi cu bere neagră și le lași astfel în frigider.
- 2
După aproximativ 3 ore, le scoți pe hârtie absorbantă de bucătărie, le treci prin făină amestecată cu nucă pisată și le prăjești în ulei încins, la foc mediu, întorcându-le pe ambele părți.
- 3
Servești fileurile alături de o salată de sezon.