Feta la grătar cu fructe
Valori nutritive
(Per porție)-
640/2680kcal / kJ
-
21 gcarbo-hidrați
-
19 gproteine
-
51 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
640/2680 kcal/kJ,
21 g carbo-hidrați,
19 g proteine,
51 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
100 g | struguri roșii fără sâmburi |
2 lingurițe | cremă de oțet balsamic |
1 cl | vin de Porto |
125 g | unt |
400 g | brânză feta |
300 g | pepene galben |
250 g | lipie |
1 | ardei chili |
sucul și coaja de la 1/2 lămâie netratată | |
câteva rămurele de cimbru | |
sare | |
piper măcinat |
Preparare
- 1
Se spală strugurele, se taie în cubulețe fine, se introduce împreună cu crema de oțet balsamic și vinul de Porto într-o pungă de congelat și se lasă la marinat aproximativ 60 de minute.
- 2
Untul se bate până devine cremos. Se încorporează sucul și coaja de lămâie și se condimentează cu sare și piper.
- 3
Feta și pepenele se taie în cuburi mari. Ardeiul chili se taie pe jumătate, în lungime, se scot semințele, se spală și se taie cubulețe.
- 4
Feta, pepenele, ardeiul chili și cimbrul se amestecă, se distribuie pe 4 bucăți de folie de aluminiu suficient de mari, se închide folia și se prepară pe grătar, 8 - 10 minute. Lipiile se taie bucăți și se rumenesc pe grătar până devin crocante.
- 5
Feta prăjită se ornează cu amestecul de struguri și se servește cu lipia prăjită și untul cu lămâie.