Fenicul la grătar cu brânză
Valori nutritive
(Per porție)-
1384/331kcal / kJ
-
13 gcarbo-hidrați
-
15 gproteine
-
21 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
1384/331 kcal/kJ,
13 g carbo-hidrați,
15 g proteine,
21 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
4 buc | fenicul |
800 g | roșii cherry |
150 g | brânză cu mucegai |
câteva frunze | busuioc |
3 linguri | ulei de măsline |
2 | cepe roşii |
2 linguri | pătrunjel |
sare | |
piper |
Util
-
Când preparatul este gata, pune alături o baghetă unsă cu unt sărat.
Preparare
- 1
Se curăță feniculul, se taie în jumătăți și se pune de-o parte verdeața de la fenicul. Se încălzește apă cu sare, se opărește fenicului în aceasta timp de 3-4 minute, se strecoară și se condimentează.
- 2
Brânza se taie bucăți mici. Jumătățile de fenicul se coc pe grătar, cu partea tăiată în jos, timp de 5-8 minute, în funcție de căldură.
- 3
Feniculul se întoarce, se condimentează cu sare și piper și se pune deasupra brânză. Se mai coace încă 6-8 minute.
- 4
Între timp se spală roșiile și se taie în felii. Curăță ceapa, taie-o în jumătate și în fâșii fine. Roșiile, ceapa, cele 2 linguri de ulei de măsline și busuiocul se amestecă într-un castron mare.
- 5
Peste fenicul se presară pătrunjelul și verdeața de la fenicul, se picură deasupra restul de ulei de măsline, se presară piperul și se servește cu salata de roșii.