kaufland.ro/retete
Escalop de vită cu ciuperci
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (4 porții)
100 ml | vin alb |
200 ml | supă de vită |
50 ml | ulei de măsline |
500 g | pulpă de vită dezosată |
250 g | ciuperci feliate |
50 g | unt |
3 | căței de usturoi |
2 linguri | smântână |
4 | făină |
sare | |
piper | |
cimbru |
Preparare
- 1
Carnea de vită se taie felii subțiri și se bate cu ciocanul de snițele. Se sărează, se piperează și se asezonează cu cimbru uscat.
- 2
Pe o farfurie se pun 3 linguri de făină și se tăvalesc șnițelele pe ambele părți. Se încinge uleiul într-o tigaie încăpătoare și se prăjesc șnițelele de vită. Se scot și se țin la cald.
- 3
Ciupercile se scurg de zeama din conservă și se clătesc cu apă rece.
- 4
Într-o cratiță se topește untul, se adaugă usturoiul tăiat fin, apoi se pun ciupercile și se rumenesc puțin. Se adaugă carnea, vinul și supa caldă. Se lasă să scadă cam 30 minute.
- 5
La final se adaugă smântâna în care s-a dizolvat o lingură de făină și se mai lasă să dea un clocot pe foc.