Eglefin la cuptor cu sos picant
Valori nutritive
(Per porție)-
524/2194kcal / kJ
-
52 gcarbo-hidrați
-
34 gproteine
-
17 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
524/2194 kcal/kJ,
52 g carbo-hidrați,
34 g proteine,
17 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
1 | căței de ustoroi |
1 | ardei gras galben |
50 g | chorizo K-Favourites |
4 linguri | ulei cu chili |
400 g | roșii cubulețe din conservă |
1 lingură | cremă de oțet balsamic |
500 g | file de eglefin |
2 lingurițe | zeamă de lămâie |
500 g | Gnocchi |
4 fire | busuioc |
Preparare
- 1
Usturoiul se decojește și se presează. Ardeii grași se taie în jumătate, se curăță, se spală și se taie în bucăți. Chorizo se taie în cuburi fine.
- 2
Usturoiul și Chorizo se înăbușe în 2 linguri de ulei încins, se adaugă ardeiul gras și se lasă la călit pentru alte circa 5 minute, se adaugă roșiile și se aduce la clocot. Sosul se asezonează cu sare, piper și cremă de oțet balsamic și se toarnă într-o formă termorezistentă pentru copt (de circa 30 pe 20 de centimetri).
- 3
Peștele se clătește, se usucă apăsând ușor, se sărează, piperează, se adaugă în sos și se gătește în cuptorul preîncălzit la 180 °C (cu recircularea aerului cald: la 160 °C) timp de circa 20 minute.
- 4
Pastele Gnocchi se lasă să fiarbă în apă cu sare timp de 2 până la 4 minute.
- 5
Busuiocul se spală, se smulg frunzele și se taie în fășii fine. Se amestecă Gnocchi cu restul uleiului și cu busuiocul.
- 6
Peștele eglefin la cuptor se asezonează după gust cu busuioc și se servește împreună cu Gnocchi.