Ecler cu banane
Ingrediente (12 bucăți)
Pentru aluat:
3 | ouă |
4 linguri | făină |
0.5 cană | lapte |
2 linguri | unt |
1 vârf de cuțit | sare |
Pentru cremă și glazură:
100 g | ciocolată de menaj |
300 g | frișcă sau smântână |
2 | banane |
1 plic | zahăr vanilinat |
1 | lămâie |
zahăr pudră |
Preparare
- 1
Pui la fiert, la foc mediu, laptele, sarea și untul. Când începe să fiarbă, reduci intensitatea focului, adaugi toată făina cernută și amesteci energic, până când aluatul se adună sub forma unei sfere. Iei vasul de pe foc, lași compoziția să se răcorească și încorporezi treptat ouăle.
- 2
Pui compoziția într-un cornet pentru decorat prăjituri și faci bastonașe de 10 cm în tava tapetată cu hârtie de copt. Le coci la foc iute, 20 de minute, fără să deschizi ușa cuptorului.
- 3
Tai eclerurile reci pe lungime, în jumătate. Topești la bain-marie ciocolata rămasă și o torni în fir subțire în frișcă și omogenizezi, după care adaugi aroma. Tai bananele decojite în rondele și le stropești cu zeamă de lămâie.
- 4
Umpli eclerurile cu banane și cremă și le presari cu zahăr pudră. Le servești după ce le-ai răcit în frigider.