Drob umplut cu spanac
Ingrediente (4 porții)
450 g | carne tocată de vită |
225 g | carne tocată de curcan |
1 | ceapă mică, tocată mărunt |
100 g | pesmet proaspăt |
1 linguriță | sare cu aromă de usturoi |
1 lingură | pastă de roşii |
1 | albuș |
225 g | brânză ricotta semidegresată |
300 g | spanac congelat, decongelat și scurs |
2 | cepe mari, tăiate peștișori |
2 | morcovi, dați pe răzătoarea mare |
1 | conservă mare (800 g) de roșii tăiate |
Preparare
- 1
Se amestecă într-un castron carnea de vită și cea de curcan, ceapa tocată mărunt, pesmetul, sarea cu aromă de usturoi și pasta de roșii. Într-un alt castron, se combină albușul, brânza ricotta și spanacul; se asezonează.
- 2
Se încinge cuptorul la 180˚C. Se răstoarnă amestecul cu carne pe o bucată mare de hârtie cerată și se modelează sub forma unui dreptunghi de 23 x 25 cm.
- 3
Se pune cu lingura umplutura de spanac în centrul cărnii, lăsând un spațiu de 2,5 cm până la laturile mai scurte.
- 4
Cu ajutorul hârtiei cerate, se ridică laturile lungi ale dreptunghiului. Se aduce carnea peste umplutură și se strânge, ca să se închidă înăuntru spanacul. Se lipesc marginile, prin presare. Se pune rulada, cu îmbinarea în jos, pe o tavă neaderentă. Se aranjează alături ceapa tăiată peștișori, morcovii rași și roșiile din conservă.
- 5
Se introduce rulada în cuptor și se coace circa o oră și jumătate, până ce carnea și legumele sunt făcute. Se mută drobul pe un platou.
- 6
Se pun legumele într-un robot de bucătărie și se pasează. Se servesc ca garnitură lângă feliile de ruladă.