kaufland.ro/retete
Doradă la abur
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (1 porție)
1 buc | doradă |
ulei de semințe de dovleac | |
80 g | porumb tânăr |
10 g | arpagic |
1 | lime |
1 | varză chinezească |
1 buc | ghimbir |
2 fire | lemongrass |
ardei iute |
Preparare
- 1
Se alege peștele dorit, în cazul de față avem doradă. Dacă ai alte preferințe, vitrina de pește o să te ajute să iei o decizie. Îți mai recomandăm un pește alb cu puține oase cum ar fi șalăul de apă dulce.
- 2
Se filetează peștele, se înlătură pielea, se scot oasele folosind penseta de pește. Restul de pește (capul și oasele) este folosit pentru stock.
- 3
Se porționează peștele și se pune la abur pe frunză de banan, apoi se adaugă restul ingredientelor, în principiu ierburile și condimentele ce influențează gustul, dar și legume pe post de garnitură cum este varza chinezească proaspătă și porumbul tânăr. Se potrivește gustul cu sare de mare. Se servește imediat cu lime.