Desert cu papaya
Ingrediente (4 porții)
1 | fruct de papaya |
1 | păstaie de vanilie |
2 linguri | zeamă de limete |
7 linguri | zahăr |
2 linguri | mac măcinat |
200 ml | frișcă lichidă |
500 g | brânză dulce |
200 g | pâine neagră, graham sau biscuiți digestivi |
2 linguri | unt |
câteva frunze de mentă |
Preparare
- 1
Speli fructul de papaya, îl tai în jumătate, pe lungime și îi îndepărtezi sâmburii. Decojești cele două jumătăți de fruct și le tai în fâșii sau în cuburi.
- 2
Crestezi batonul de vanilie pe lungime și îi îndepărtezi miezul cu ajutorul unui cuțit cu vârful ascuțit.
- 3
Amesteci zeama de limete cu 2 linguri zahăr și miezul batonului de vanilie. Cu acest amestec, stropești cuburile de papaya și le lași să se marineze 20 de minute.
- 4
Bați frișca lichidă, pe care, în prealabil, ai păstrat-o în frigider cel puțin 3 ore. Mixezi brânza dulce cu 3 linguri zahăr, până când acesta se dizolvă. Adaugi macul și frișca, apoi omogenizezi.
- 5
Decojești feliile de pâine și le fărâmițezi. Dacă folosești biscuiți, îi ambalezi într-o pungă și îi zdrobești, trecând peste ei cu o sticlă. Topești untul într-o tigaie, pui pâinea și presari zahărul rămas.
- 6
Amesteci cu o lingură de lemn, până când pâinea se impregnează cu unt și caramel.
- 7
Repartizezi în patru boluri pâinea răcită, brânza și feliile de papaya, așezându-le cât mai estetic, în straturi. Ornezi cu frunzulițe de mentă.