Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Cuşma lui Guguţă

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (10 porții)

Pentru rulouri

250 g unt
200 g smântână
1/2 sticluţă esenţă de rom
50 g zahăr
1 linguriță bicarbonat de sodiu
500 g făină
750 g vișine (din compot, proaspete sau congelate)

Pentru cremă

750 ml frișcă lichidă
100 g zahăr pudră
vanilie
ciocolată neagră (pentru decor)

Preparare

    1

Se amestecă untul (care este la temperatura camerei) cu smântâna, zahărul şi esenţa de rom până se obţine o compoziţie omogenă.

    2

Se adaugă bicarbonatul de sodiu şi făina, puţin câte puţin, până se obţine un aluat închegat, puţin elastic.

    3

Se pune la frigider pentru 20-30 minute.

    4

Dacă se folosesc vişine din compot, se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă. Dacă sunt proaspete, se scot sâmburii, iar dacă sunt congelate se scot şi se lasă să se dezgheţe.

    5

Se scoate aluatul din frigider, se împarte în două bucăţi (prima se întinde pe blat şi a doua se bagă din nou la frigider).

    6

Se întinde prima bucată (0,5 cm grosime) şi se împarte în fâşii aproximativ egale (de 6-7 cm).

    7

Se aşează un şir de vişine pe fiecare fâşie de aluat.

    8

Se lipesc marginile fiecărei fâşii şi rulourile obţinute se aşează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu partea lipită în jos. Se procedează astfel şi cu restul de aluat până se termină ingredientele.

    9

Se bagă tava la cuptor, la 180°C, timp de 35 de minute sau până cand rulourile se rumenesc.

    10

După ce se scot din cuptor, se lăsă să se răcească.

    11

Între timp, se pregăteşte crema. Se bate frişca lichidă cu zahărul pudră şi se adăugă şi vanilia.