Curry iute cu cartofi dulci și spanac
Valori nutritive
(Per porție)-
457/1913kcal / kJ
-
58.4 gcarbo-hidrați
-
12.9 gproteine
-
17 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
457/1913 kcal/kJ,
58.4 g carbo-hidrați,
12.9 g proteine,
17 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
300 g | spanac congelat |
800 g | cartofi dulci |
2 | ardei grași roșii |
1 | ceapă |
2 căței | usturoi |
2 linguri | ulei vegetal |
2-3 lingurițe | pastă de curry roșie |
300 ml | supă de legume |
600 ml | lapte de cocos |
sare, piper proaspăt măcinat | |
1 lingură | zeamă de limetă |
1 lingură | amidon alimentar |
2 linguri | pătrunjel tocat |
4 linguri | arahide tocate |
Preparare
- 1
Spanacul se lasă la dezghețat, apoi se taie grosier. Cartofii dulci se curăță de coajă, se spală și se taie cubulețe. Ardeii grași se înjumătățesc, se curăță, se spală și se taie bucăți. Ceapa și usturoiul se curăță de coajă, ceapa se taie cubulețe, iar usturoiul se zdrobește.
- 2
Usturoiul și ceapa se sotează în ulei încins, se adaugă pasta de curry și se rumenește ușor. Se adaugă peste acestea supă și lapte de cocos, se aduce la fierbere și se lasă să fiarbă la foc mic cu capac timp de aprox. 5 minute. Se adaugă spanacul, cartofii dulci și ardeii grași și se prepară încă aprox. 6 minute.
- 3
Curry-ul se asezonează cu sare, piper și zeamă de limetă. Amidonul se amestecă cu puțină apă rece și se folosește pentru a îngroșa curry-ul, se presară pe deasupra pătrunjel și arahide și se servește.