Cupe de primăvară
Ingrediente (4 porții)
100 g | somon sau altfel de pește afumat |
1 | salată verde mică |
150 g | roșii |
150 g | castraveți |
8-10 | ridichi |
1 | ceapă verde |
5 linguri | iaurt |
3 linguri | maioneză |
1 | lămâie |
piper | |
sare |
Util
-
Încearcă salata și cu fâșii de șuncă, dacă somonul ți se pare prea scump.
Preparare
- 1
Speli salata frunză cu frunză, iar după ce s-a scurs, o tai în fâșii. Cureți și speli legumele rămase. Tai castraveții, ridichile și ceapa în rondele, iar roșiile în felii și ¾ din frunzele de salată în fâșii.
- 2
Mixezi iaurtul cu maioneza, zeama de lămâie, ceapa tocată, sare și piper după gust.
- 3
Într-un bol, amesteci roșiile, castraveții, ridichile și salata. Tapetezi cu frunze de salată cupe mici, iar în mijloc pui amestecul de legume. Rulezi fâșii de pește și le așezi estetic, deasupra salatei.
- 4
Servești salata imediat, cu sosul alături, pentru ca fiecare să-și asezoneze preparatul după gust. Nu amesteci cu sosul, deoarece salata se înmoaie repede și strică aspectul.