Creveți în unt, rodie și vanilie
Ingrediente (4 porții)
1 | portocală |
1 | ardei gras verde și roși |
2 | cepe eșalotă |
1 | rodie |
500 ml | supă |
200 g | mei |
2 linguri | ulei de măsline |
2 | creveți uriași |
1 lingură | unt |
miezul de la 1 păstaie de vanilie | |
100 g | crème fraîche |
sare, piper proaspăt măcinat |
Util
-
Creveții se completează cu semințele și sucul de rodii, se așează împreună cu meiul, ardeiul și portocala în fafurii și, după dorință, se ornează cu pătrunjel și se servesc
Preparare
- 1
Se decojește portocala și desface în felii. Se înjumătățește ardeiul gras roșu, se curăță, se spală și se decupează stele din acesta; ardeiul gras rămas se taie în cubulețe.
- 2
Decojiți cepele eșalotă și tăiați-le în cubulețe fine. Desprindeți semințele de rodie și stoarceți sucul din acestea cu ajutorul unei prese de lămâi.
- 3
Se dă în fiert supa, se adaugă meiul și se lasă să se pătrundă acoperit timp de cca 20-25 de minute. Se sotează cepele eșalotă și ardeii grași în ulei încins.
- 4
Se spală creveții și se tamponează cu un prosop. Se încinge untul și miezul de vanilie, se adaugă creveții și se prăjesc timp de cca 5 minute.
- 5
Se rafinează meiul cu portocala, ardeii grași, cepele șalotă și crème fraîche și se condimentează cu sare și piper.