Creveți Saganaki
Ingrediente (8 porții)
7 linguri | ulei de măsline |
4 | cepe tocate mărunt |
6 | căței de ustoroi |
1 | ardei iute |
1 kg | creveţi decorticați |
200 ml | vin alb sec |
1 kg | roșii decojite și tocate |
2 lingurițe | oregano uscat |
300 g | brânză feta |
sare | |
piper | |
1 | legătură de pătrunjel proaspăt |
Preparare
- 1
Se curață creveții sau se decongelează. Într-o tigaie se încălzește uleiul de măsline și se călește ceapa și usturoiul până devin aurii. Se adaugă ardeiul iute dacă se dorește o notă picantă.
- 2
Se adaugă creveții în tigaie și se gătesc până devin rozalii. Se toarnă vinul alb și se lasă să fiarbă până se evaporă alcoolul. Apoi se adaugă roșiile tocate și oregano, sarea și piperul. Se lasă să fiarbă până când sosul se îngroașă și roșiile își eliberează aromele.
- 3
Se adaugă brânza feta sfărâmată sau tăiată cubulețe și se bagă la cuptor, la 200°C, timp de 20 de minute sau până când branza este rumenită frumos. Se scoate preparatul creveti saganaki din cuptor, se presară pătrunjel proaspăt și se servește cald, direct din tigaie.