Creveți pane
Ingrediente (2 porții)
Pentru creveți
500 g | creveți |
2 | ouă |
3 linguri | făină |
250 g | pesmet panko |
ulei pentru prăjit |
Pentru sos
140 g | iaurt grecesc |
2 picături | sos de ardei iute |
2-3 | căței de ustoroi |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Creveți pane:
- 2
Se spală creveții foarte bine, se îndepărtează capul și membrele, dar se păstrează coada pentru a arăta mai bine în farfurie.
- 3
Cu ajutorul unui cutit ascuțit se scoate vena de pe partea curbată și se spală cu apă rece.
- 4
Se usucă cu un prosop de hârtie.
- 5
Se pune făina într-un bol și se dă fiecare crevete prin făină, acoperindu-l bine pe toate părțile. Acest lucru ajută ouăle să adere mai bine.
- 6
Se bat ouăle într-un alt bol, se adaugă sare și piper și se dă fiecare crevete și prin ou bătut astfel încât și de această dată să fie bine acoperit. La urmă, se pune și pesmetul panko într-un bol și se tăvălesc creveții prin pesmet.
- 7
Se pune ulei într-o tigaie, la foc mediu. Când uleiul este bine încins, se adaugă creveții și se prăjesc timp de 2, 3 minute pe fiecare parte sau până când devin aurii și crocanți.
- 8
Se scot pe un platou acoperit cu un șervetel de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei și se servesc cu sos.
- 9
Sos picant cu iaurt:
- 10
Se pune într-un bol iaurtul grecesc, se adaugă 2 picături de sos de ardei iute, usturoiul tocat fin, sare și piper și se amestecă obținându-se astfel un sos picant și răcoritor.