kaufland.ro/retete
Creveți gigant cu tagliatelle cu chili și leurdă și șuncă
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Valori nutritive
(Per porție)-
707/2966kcal / kJ
-
77.5 gcarbo-hidrați
-
49.5 gproteine
-
21.7 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
707/2966 kcal/kJ,
77.5 g carbo-hidrați,
49.5 g proteine,
21.7 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
500 g | creveți gigant, congelați |
80 g | șuncă serrano Gran Reserva |
200 g | tagliatelle cu chili |
200 g | tagliatelle cu leurdă |
sare | |
2 linguri | ulei de rapiță |
350 g | sos de tomate pentru paste cu ricotta |
60 g | parmezan |
Preparare
- 1
Creveții se lasă la dezghețat în frigider. Feliile de șunculiță se taie jumătăți pe lungime și se prăjesc într-o tigaie cu o linguriță de ulei.
- 2
Tagliatellele se pun în apă sărată (1 litru de apă la 100 g de paste) și se lasă la fiert timp de 7-9 minute, amestecând din când în când. După ce fierb, se spală sub jet de apă rece și se lasă la scurs într-o sită.
- 3
Creveții se prăjesc pe fiecare parte aprox. 3 minute în grăsimea rămasă de la șunculiță. Sosul de paste se pune la încălzit într-o oală.
- 4
Tagliatellele se așează în farfurii împreună cu sosul și creveții. Se presară cu parmezan și se decorează cu feliile de șuncă crocantă.