Cremă de vinete
Ingrediente (6 porții)
1 kg | vinete |
1 l | lapte dulce pasteurizat |
1 | crenguță de cimbru proaspăt |
250 g | brânză de capră |
0.5 | pătrunjel |
2-3 fire | mărar verde |
2-3 lingurițe | zeamă de lămâie |
sare | |
piper |
Util
-
Dacă dorești, poți să adaugi pastei și coajă de lămâie rasă. Cu această pastă poți umple roșioare, la o masă festivă organizată vara
Preparare
- 1
Cureți vinetele de coajă și codițe, le tai în sferturi și le pui la fiert într-o oală cu laptele fierbinte și rămurica de cimbru. Când vinetele s-au înmuiat bine, le scoți din vas și le lași să se scurgă într-o strecurătoare de plastic.
- 2
Toci mărunt vinetele, cu ajutorul unui cuțit de sticlă sau cu coada unei linguri de lemn sau le pasezi în blander.
- 3
Speli mărarul și pătrunjelul și le tai fin. Mărunțești brânza de capră cu furculița. în pasta de vinete, încorporezi brânza, verdeața, sare și piper după gust și, la sfârșit, zeama de lămâie.
- 4
Consumi pasta pe felii de toast integral, după ce ai păstrat-o puțin la rece.