kaufland.ro/retete
Cremă de unt cu cafea
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (2 porții)
2 linguri | cafea foarte tare, călduță |
1 cană | unt moale |
0.75 cană | zahăr tos |
3 | gălbenușuri |
Preparare
- 1
Se dizolvă zahărul în cafea, într-o crăticioară pe foc potrivit. Trebuie avut grijă să nu se formeze cristale de zahăr. Se fierbe, fără să se amestece, până ajunge la 114°C sau punctul de fondant.
- 2
Se bat gălbenușurile la aburi, cu mixerul la viteză maximă, până se îngroașă și se albesc. Se adaugă treptat siropul. Se ține pe foc până când amestecul rămâne pe o lingură de metal sau arată 72°C pe un termometru instant. Se pune imediat cratița în apă cu gheață și se amestecă până când crema se răcește.
- 3
Se freacă untul într-un castron, până se face cremă. Se încorporează în amestecul de ou. Poate fi păstrată la frigider pentru 5-6 zile.