Cremă la pahar
Ingrediente (6 porții)
50 g | cafea boabe |
100 g | ciocolată de menaj |
75 g | zahăr cubic |
30 g | zahăr pudră |
750 ml | lapte |
4 | gălbenuşuri |
2 | ouă întregi |
jumătate de baton de vanilie |
Preparare
- 1
Se încălzește laptele cu vanilia sfărâmată. Boabele de cafea se pun într-o tigaie să se încălzească. Când devin lucioase, se pun în laptele cald, se acoperă și se lasă 15 minute.
- 2
Zahărul cubic se pune într-o crăticioară cu 3 linguri de apă și se face un caramel auriu. Când s-a colorat suficient, se stinge cu 100 ml de apă, se pune din nou la foc mic și se amestecă până se topește complet caramelul. Se pune în el ciocolata ruptă bucăți, se amestecă pentru a obține o compoziție cremoasă. Se toarnă laptele parfumat, strecurându-l, și se adaugă zahărul pudră. Se pune la loc pe foc.
- 3
Gălbenușurile și ouăle întregi se bat ca o omletă, se toarnă peste ele compoziția caldă cu lapte parfumat, apoi se împarte crema în 6 boluri termorezistente. Se pun 15 minute în bain-marie în cuptorul încălzit la 150°. Se lasă să se răcească și se pun la frigider.