Cremă de migdale cu nectarine coapte
Ingrediente (6 porții)
6 | nectarine bine coapte |
50 g | migdale zdrobite |
2 linguri | miere |
2 linguri | zahăr brun |
4 linguri | vin |
Pentru crema de migdale:
300 ml | frișcă bătută |
1 lingură | zahăr brun |
1 lingură | lichior cu aromă de lămâie |
100 g | migdale măcinate |
Util
-
Așezi spuma într-un castron și o servești împreună cu nectarinele reci.
Preparare
- 1
Speli nectarinele, le tai în jumătate, le scoți sâmburii și le așezi într-o tavă, cu partea tăiată în sus. Într-un castron, amesteci mierea cu migdalele mărunțite. Pui câte o linguriță din această compoziție în fiecare jumătate de nectarină, în golul rămas după ce ai scos sâmburele.
- 2
Presari zahăr peste fructe și torni în tavă vinul. Introduci tava în cuptor pentru 20 de minute, la foc mic. Stingi focul și mai lași fructele în cuptor 10 minute, până când fructul se înmoaie.
- 3
Pentru crema de migdale, bați frișca împreună cu zahărul și lichiorul. Încorporezi treptat migdalele măcinate. Repartizezi spuma în castronele și servești porțiile împreună cu nectarinele coapte.