Cremă cu cafea
Ingrediente (6 porții)
375 ml | smântână dulce |
150 g | ciocolată neagră |
2 lingurițe | cafea solubilă |
5 | gălbenușuri de ou |
70 g | zahăr |
125 ml | smântână pentru frişcă |
Util
-
Se ornează cu puțină ciocolată rasă, cacao sau cafea măcinată.
Preparare
- 1
Se încinge cuptorul la 150˚C (treapta 2).
- 2
Se întinde un șervet de bucătărie pe fundul unei tăvi adânci și se aranjează deasupra șase forme de cremă de 125 ml.
- 3
Într-o crăticioară se pune smântâna dulce pe foc potrivit spre mic și se lasă să înceapă să fiarbă încet. Se ia de pe foc, se adaugă ciocolata și cafeaua solubilă și se amestecă omogen.
- 4
Într-un castron se bat gălbenușurile și zahărul cu mixerul la viteză maximă, până se deschid la culoare și se îngroașă.
- 5
Se adaugă treptat în combinația fierbinte de smântână și ciocolată, amestecând cu o lingură de lemn.
- 6
Se strecoară totul printr-o sită fină într-o cană potrivită. Se adună cu o lingură toată spuma de deasupra.
- 7
Se distribuie crema în mod egal în formele pregătite. Se toarnă în tavă destulă apă fierbinte cât să ajungă până la jumătatea înălțimii formelor. Se acoperă tava cu folie de aluminiu.
- 8
Se țin formele la cuptor 30-35 de minute, până când crema se încheagă, dar rămâne încă moale la mijloc.
- 9
Se scot din cuptor și se lasă să se răcorească 1 oră. Se pun să se răcească la frigider cel puțin 4 ore, sau până când este nevoie de ele. Se servesc cu un moț de frișcă și cu ciocolată rasă, cacao sau cafea presărată deasupra.