Crap la cuptor cu legume
Valori nutritive
(Per porție)Valori nutritive
(Per porție)Ingrediente (8 porții)
1 | crap curățat, cca 1,5 kg |
4-5 | cartofi, curățați și tăiați în felii groase |
2 | morcovi, curățați și tăiați în bastonașe |
1 | dovlecel, tăiat în rondele |
1 | ardei roșu, tăiat julienne |
1 | ceapă mare, tăiată în inele |
4 | căței de usturoi, mărunțiți |
2 lingurițe | cimbru uscat |
2 lingurițe | oregano uscat |
2 lingurițe | rozmarin uscat |
1/4 cană ulei de măsline | |
1 | lămâie, tăiată în felii subțiri |
sare și piper |
Preparare
- 1
Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se spală și se curăță bine crapul. Se crestează ușor pentru a permite aromelor să pătrundă. Se asezonează cu sare și piper atât la exterior cât și la interior.
- 2
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se pun feliile de cartofi, bastonașele de morcovi, rondelele de dovlecel, inelele de ceapă și ardeii. Se presară jumătate din usturoiul mărunțit peste legume și câte o linguriță de cimbru, rozmarin și oregano. Se stropesc legumele cu jumătate din cantitatea de ulei de măsline și se amestecă ușor astfel încât să fie bine acoperite.
- 3
Se așează crapul deasupra legumelor în tavă, se pun felii subțiri de lămâie în crestăturile crapului, se presară peste pește restul de usturoi mărunțit, restul de ulei de măsline și 1 linguriță de cimbru, oregano și rozmarin.
- 4
Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se bagă la cuptor timp de 40-45 de minute. În ultimele 10-15 minute se îndepărtează folia de aluminiu pentru a obține o crustă aurie și crocantă. Se verifică dacă este gătit bine crapul și dacă legumele sunt moi. Peștele trebuie să se desprindă ușor de pe oase. Se scoate tava din cuptor și se servește preparatul crap la cuptor cu legume.