Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Vegan
Cozonac raw vegan
© RawCoco

Cozonac raw vegan

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 289/​1209
    kcal / kJ
  • 44.5 g
    carbo-hidrați
  • 6.9 g
    proteine
  • 13.8 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    289/1209 kcal/kJ, 44.5 g carbo-hidrați, 6.9 g proteine, 13.8 g grăsimi

Ingrediente (10 porții)

Pentru blat:

300 g fulgi de ovăz
200 g curmale
50 g smochine

Pentru cremă:

200 g nuci
100 g miere
30 g cacao crudă
50 ml suc de portocale
0.5 linguriță scorțișoară

Decor:

25 g stafide
10 g cacao crudă

Util

  • Curmalele îmbunătățesc funcționarea sistemului digestiv. Ele sunt minunate pentru sănătatea intestinală. Dacă te confrunți cu constipația, balonarea și alte probleme ale tranzitului, aceste fructe pot fi de ajutor. Curmalele conţin vitaminele A şi K, flavonoide, antioxidanți polifenolici, luptă împotriva infecţiilor şi inflamaţiilor şi ajută la prevenirea sângerării excesive (anti-hemoragice). De asemenea, în curmale regăsim din plin cupru, magneziu, mangan, vitamina B6 (piridoxina), niacina, acid pantotenic, riboflavină.


Preparare

    1

Pregătire anterioară: Nucile se spală în jet de apă puternic şi se lasă în apă, la hidratat, minimum 2 ore sau peste noapte. Înainte de a fi folosite în reţetă, se clătesc foarte bine în mai multe ape. Apa în care au stat la hidratat nu se foloseşte. Curmalele şi smochinele se lasă la hidratat în apă, tot 2 ore. Apa în care s-au hidratat nu se aruncă, ci se foloseşte pentru a prepara gemul necesar la cozonac.

    2

Se mixează fulgii de ovăz până ce se transformă în făină, apoi îi transferăm într-un vas.

    3

Se mixează curmalele, smochinele şi apa în care au stat la hidratat până ce compoziţia se transformă într-un gem.

    4

Se toarnă gemul peste făina de ovăz, se amestecă bine şi se frământă până capătă consistenţa unui aluat. Se lasă în aşteptare la temperatura camerei până se prepară crema.

    5

Se mixează toate ingredientele pentru cremă: nucile, mierea sau siropul de agave, cacaoa, sucul de portocale şi scorţişoara.

    6

Se întinde aluatul pe o folie alimentară, adăugăm crema peste şi apoi presărăm câteva stafide întregi.

    7

Se rulează cozonacul ajutându-ne de folia alimentară, se presară cacao peste el cu ajutorul unei site mici. Se înfoliază cozonacul şi se rulează bine capetele, astfel încât să nu se desfacă.

    8

Se lasă la congelator cel puţin 2 ore.

    9

Se păstrează la congelator timp de 1 lună sau 4-5 zile în frigider.