Covrigi curcubeu
Valori nutritive
(Per porție)-
429/1805kcal / kJ
-
53.2 gcarbo-hidrați
-
11.9 gproteine
-
18.2 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
429/1805 kcal/kJ,
53.2 g carbo-hidrați,
11.9 g proteine,
18.2 g grăsimi
Ingrediente (8 bucăți)
500 g | făină |
30 g | drojdie proaspătă |
1 lingură | zahăr |
250 ml | lapte călduţ |
1 linguriţă | sare |
100 g | unt moale |
colorant alimentar (roşu, verde, galben, albastru) | |
200 g | cremă de brânză |
1-2 linguri | zeamă de lămâie |
1 linguriţă | miere |
2 | mere |
hârtie de copt |
Preparare
- 1
Cerneţi făina într-un castron, faceţi o adâncitură la mijloc, sfărâmaţi drojdia în aceasta, presăraţi zahăr pe ea, amestecaţi cu puţin lapte, acoperiţi şi lăsaţi să se odihnească cca. 30 de minute într-un loc cald. Adăugaţi sare, restul de lapte şi untul, frământaţi aluatul şi împărţiţi-l în 4 porţii. Coloraţi fiecare porţie de aluat cu câte un colorant alimentar, rupeţi apoi aluatul în bucăţele, frământaţi-le scurt împreună până când obţineţi un aspect marmorat şi lăsaţi-l să se mai odihnească timp de încă cca. 30 de minute.
- 2
Întindeţi între folii o foaie de aluat cu o grosime de cca. 3 cm şi decupaţi cercuri (Ø 8 cm). Cu ajutorul cozii unei linguri de lemn, perforaţi găuri în mijloc şi lărgiţi-le puţin cu degetele. Scufundaţi scurt covrigeii în apă care fierbe, uscaţi-i prin tamponare cu un şervet, aşezaţi-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coaceţi-i în cuptorul preîncălzit la 180 °C (gaz: treapta 4, convecţie aer 180 °C) cca. 15-20 de minute. Lăsaţi covrigiii să se răcească pe un grătar pentru prăjituri.
- 3
Amestecaţi crema de brânză cu zeamă de lămâie şi adăugaţi miere. Spălaţi merele, curăţaţi-le de sâmburi şi tăiaţi-le în felii groase de cca 1 cm. Tăiaţi covrigii în jumătăți, ungeţi o jumătate cu crema de brânză şi aşezaţi apoi felii de măr. Pentru transport, aşezaţi deasupra celelalte jumătăți şi ambalaţi-i într-o cutie pentru sandvișuri.