Couscous cu cârnați de porc și legume de vară
Ingrediente (6 porții)
900 g | couscous |
800 g | cârnați de porc |
20 g | ulei de măsline |
500 g | morcovi |
100 g | ceapă albă |
400 g | zucchini |
300 g | pastă de roşii |
400 g | țelină |
500 g | napi |
20 g | coriandru |
20 g | boia dulce |
10 g | boia iute |
10 g | curcuma |
15 g | sare |
10 g | piper |
Preparare
- 1
Se taie cârnații și se prăjesc la foc mic, să se patrundă și să se rumenească. Separat, se spală, se curăță și se taie legumele (morcovii, zucchini, țelina si napii). Între timp, se pune ceapa albă într-o tigaie în care s-a pus puțin ulei la foc mic ca să se înmoaie. Când ceapa s-a înmuiat se adaugă condimentele: curcuma, boia dulce, boia iute peste care se adaugă pasta de roșii și puțină apă cât să le acopere.
- 2
Se lasă totul la foc mic și cu capacul pus pe jumătate, pentru ca legumele să se înmoaie, să se pătrundă și să se înabușe.
- 3
În timp ce se pătrund legumele, se pregătește couscousul. Se pune apa la fiert și se condimentează couscousul cu sare, ulei de măsline și piper. După ce s-a fiert apa, se adaugă couscousul iar castronul se acoperă cu un capac și se lasă 5 minute să se hidrateze. După cele 5 minute se amestecă couscousul cu legumele și se condimentează cu sare și piper.
- 4
Se montează pe o farfurie rotundă couscousul și cârnații bine rumeniti și se servesc cu salată.